Dit weekend zijn er in Waddinxveen en in Maassluis selecties geweest voor de Zuid-Holland Voorjaarstrofee. Met nog een selectiewedstrijd komend weekend in Maasdijk te gaan voor de pony’s en nog twee voor de paarden kan het aantal finalisten voor de laatste wedstrijd in Delft nog best groeien. Iedereen die minimaal twee wedstrijden heeft gereden én de finale dingt mee naar de overall prijzen!

Paarden

In de klasse Z/ZZ paarden kan nog van alles gebeuren. Momenteel gaan Lianne Korevaar en Couleur Queen aan de leiding op basis van hun resultaten in Wateringen en Maassluis. In Maassluis zijn echter maar liefst 18 combinaties voor het eerst gestart in deze competitie. Als zij de komende selectiewedstrijden in Maasdijk en Delft nog goed presteren zou het zomaar kunnen dat er voor deze combinaties ook een finaleplaats in zit.

Sabrina van Rijswijk domineert in de klasse M én L paarden na vier wedstrijden. In de klasse M staat ze na Waddinxveen en Maassluis met Opium van den Bisschop op de eerste plaats in het klassement en met Gucci tweede. Jordy Duijndam staat met Edelachtbare op een derde plaats.

Met Justified heeft ze zowel in Waddinxveen als in Maassluis erg goed gereden. Samen met de uitstekende prestaties tijdens de eerste wedstrijd in Wateringen staat ze op ruime voorsprong in het L-klassement. Caitlin Snel staat tweede met Canny Blue en Kitty de Koning en Sophie van Tol delen een derde plaats in deze klasse.

Ruim 56 combinaties zijn inmiddels gestart in de klasse B. Lisa Hoogeveen heeft Idol zowel in Waddinxveen als in Maassluis in deze klasse gestart en beide keren goed gereden. Daarmee gaat ze ruim aan de leiding. Op een tweede plaats staat Annabel Schippers met Folie Bergere en derde is op dit moment Knud van Bergem met Jochie.

 

Pony’s

Yvonne van Dis startte dit weekend in Maassluis met Emilinda in de klasse ZZ-D en moest Carlijn Roepel en Anouk Ursem daar voor zich laten. Dankzij haar overwinning tijdens de eerste wedstrijd in Wateringen gaat Yvonne toch aan de leiding in het algemeen klassement. Estelle Slingerland staat met High Dream N op een tweede plaats.

Estelle Slingerland heeft zowel in Waddinxveen als in Maassluis in de klasse M-CDE gereden. Met Rio Coco staat dit TTC-talent momenteel op een eerste plaats in het klassement. Nikki van Tol staat op een tweede plaats en Emma de Moree op een derde plaats.

Guusje Gaasbeek heeft met Candy de leiding bij de klasse L-ABC vast weten te houden. Op een tweede plaats staat Marije Bosman met Mistral en Floor Neeleman met Okki staat derde in het klassement. In de klasse L-DE gaat Olivia van Katwijk aan de leiding met Frits. Roos van Oosten staat tweede met Black Magic.

In Maassluis zijn voor de eerste keer vier combinaties gestart in de klasse B-ABC pony’s.  Daniel Schepers en Lynn Bijl deden het uitstekend en behaalden het maximale aantal plaatsingspunten. In de klasse B-DE was de opkomst groter. Daar heeft TTC-talent Jesslyn Zwart met Gucci een mooie derde plaats in Maasluis haar koppositie in het klassement verstevigd. Tess van Os staat in deze klasse op een tweede plaats.

 

Volgend weekend is de selectie wedstrijd in Maasdijk.

Bekijk de volledige tussenstand na vier wedstrijden

Bekijk het reglement

photo credits: Nils Boeser