Vandaag vond bij Hippisch Centrum Nootdorp de eerste open Cross Challenge wedstrijd plaats. Deelnemers konden voor het hippische deel kiezen uit een TREC- of springparcours en moesten daarna de obstacle run inclusief het laser gun schieten afleggen.  Deelnemen kon op eigen paarden of op de manegepaarden van Hippisch Centrum Nootdorp.

De open wedstrijd van vandaag had ruim veertig deelnemers die allemaal erg enthousiast waren over de Cross Challenge. “We wisten niet precies wat er van ons verwacht werd toen we inschreven maar dit is echt cool!” was het commentaar dat vaak gehoord werd. Tim Moesman, organisator van de wedstrijd en een van de initiatiefnemers van de Cross Challenge was ook erg enthousiast. “Je merkt hoe iedereen, of je nou veel paardrijervaring hebt of niet, hier super enthousiast en sportief mee bezig is geweest vandaag. Ik ben erg blij met zoveel inschrijvingen en de enthousiaste reacties die ik vandaag kreeg. Dit smaakt naar meer!”

Bekijk de uitslag

Over de Cross Challenge:
Manege Filip Dros, Hippisch Centrum Nootdorp en de Rotterdamsche Manège zijn de eerste drie maneges die starten met de nieuwe stoere paardensportdiscipline; de Cross Challenge. Bij de Cross Challenge komen naast paardrijden ook andere sporten aan bod als hardlopen, zwemmen en zelfs schieten. Bij het paardrijden gaat het vooral om outdoor activiteiten waarbij met en zonder paard of pony obstakels overwonnen moeten worden. Daarvoor is ook conditie nodig dus wordt ook aandacht besteed aan andere sporten en andere speciale technieken in sporten zoals schieten en mountain biken of schermen. De Cross Challenge speelt zich vooral buiten af. Kinderen kunnen al jong deelnemen aan de Cross Challenge (van 8-16 jaar) ze spelen in het terrein, raken vertrouwd met de paarden en pony’s op stal en geraken spelenderwijs in het zadel. Ook voor gevorderde ruiters biedt de Cross Challenge veel uitdaging.De Cross Challenge is geïnspireerd door de vijfkamp bij de Olympische Spelen.

 

De deelnemende maneges:
Rotterdamsche Manège – Kralingseweg 120 – 3062 CG Rotterdam – 010-4526838 – www.jockeyclub.nl
Manege Hippisch Centrum Nootdorp – Oudeweg 62 – 2631 PB Nootdorp – 015-3108193 – http://www.hcnkids.nl/
Manege Filip Dros – Kooiwalbos 1 – 2992 XE Barendrecht – 010 – 41 931 88 – http://www.manegefilipdros.nl