Gisteren werd in Utrecht gesprongen om de titels in de klasse Z en ZZ paarden en pony’s tijdens de gezamenlijke regiokampioenschappen springen voor Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Voor de overall winnaar in elke rubriek was er bovendien de Randstadcup. Voor Zuid-Holland mocht Anouk van der Pluijm met Hotspot deze beker en het kampioenslint in de klasse Z paarden in ontvangst nemen. Als regiokampioenen werden gisteren ook Estelle Slingerland met Diego’s Skyline (pony’s klasse Z/ZZ) en Senna Everse met Everto gehuldigd.

Vandaag vonden in Delft de regiokampioenschappen springen voor pony’s in de overige rubrieken plaats en dat leverde Rowen Houthuysen en Mabel van Gemerden in de klasse M, Milan de Baat, Nikkie van Tol en Priscilla Meijer  in de klasse L en Floor Neeleman, Guusje Gaasbeek en Tess Wagemakers in de klasse B de titel regiokampioen Zuid-Holland op.  

Naast de kampioenslinten en een mooie deken ontvingen alle kampioenen ook de kampioens-pin en toegangskaarten voor de FEI Europese Kampioenschappen 2019, die van 19 t/m 25 augustus in Rotterdam plaatsvinden. 

Klasse Z en ZZ

Evenals de afgelopen twee jaren werd bij De Voornruiters in Utrecht het gezamenlijke regiokampioenschap springen voor paarden en pony’s in de klasse Z en ZZ georganiseerd. Voor Zuid-Holland leverde Anouk van der Pluijm in de klasse Z paarden een formidabele prestatie. Met haar beide paarden hield ze zowel in de beide omlopen als in de barrage alle balken in de lepels. Zij eindigde in deze klasse met Hotspot op de eerste plaats en met Heldorado op een tweede plaats. Nikita Cheung zorgde dat het podium exclusief voor Zuid-Holland bleef, zij eindigde met Noberlina van der Laarseheide op een derde plaats. 

In de klasse ZZ paarden ging de Randstadcup naar Franklin Posmus uit Noord-Holland. In deze klasse was Senna Everse met Everto de beste Zuid-Hollandse combinatie, gevolgd door Nikita Cheung met Cash Maker van der Laarserheide en Jeroen Heijmans met Gladstone. Ook Annelies Boer, die als vierde eindigde, mag naar de landelijke indoorkampioenschappen. 

Bij de pony’s ging de overall overwinning eveneens naar een combinatie uit Noord-Holland, Kelly Jonker met Vito. De overige podiumplaatsen waren voor de Zuid-Hollandse amazones Estelle Slingerland en Carlijn Roepel. 

 

Jip mag nog even blijven

Vandaag ging de strijd om de regiokampioenstitels springen verder in Delft waar niemand minder dan internationaal parcoursbouwer Henk Jan Drabbe voor de pony springrubrieken in de klasse B t/m M een uitdagend parcours had gebouwd. In de klasse M-DE waren slechts 2 combinaties foutloos in de twee eerste omlopen. Mabel van Gemerden won met Jumper K de barrage. In deze categorie mag ook reservekampioen Dayna Willlemse naar de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo. In de klasse M-C was het kampioenslint voor Rowen Houthuysen met Skippy. 

In de klasse L werden drie kampioenen gehuldigd. Priscilla Meijer had erop gerekend dat dit wel eens het laatste kampioenschap met haar schimmel Jip zou kunnen zijn. Priscilla maakt de overstap naar de paarden en de pony staat te koop. Nu mag Jip nog wat langer bij Priscilla blijven want de combinatie gaat na deze overwinning volgende maand de landelijke indoorkampioenschappen rijden. In de klasse L was het kampioenslint in de categorie B voor Milan de Baat met Miss Mee en in de klasse C voor Nikkie van Tol met Storm. Deze drie regiokampioenen gaan Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke indoorkampioenschappen. 

Maar liefst 44 ponycombinaties streden vandaag in de klasse B om de kampioenstitels en vier startbewijzen voor de landelijke indoor kampioenschappen. De kampioenslinten waren voor Floor Neeleman met Okki, Guusje Gaasbeek met Candy en Tess Wagemakers met Online de la Liniere. Reservekampioen in de categorie DE, Sebastiaan van Rooij, mag met Nemo ook naar de landelijke indoorkampioenschappen.

Afgevaardigden naar de landelijke indoorkampioenschappen moeten zich zo snel mogelijk inschrijven via mijnknhs.nl om hun startbewijs zeker te stellen.

“Ik heb genoten van twee dagen mooi weer maar vooral van mooie springsport,” zegt Diana Dessing, bestuurslid wedstrijdzaken van de KNHS Zuid-Holland. “Het was beide dagen super voor elkaar, mede dankzij de inzet van iedereen. Vandaag vond ik het wel heel bijzonder dat we Henk Vrij als ringmeester en Henk Jan Drabbe als parcoursbouwer hadden. Deze heren brengen ontzettend veel (inter)nationale ervaring en kennis mee.”

Na vandaag staat op 24 februari nog het indoor regiokampioenschap springen voor paarden klasse B t/m M bij RSV Reigersburgh in Waddinxveen op het programma.