*** UPDATE met PROGRAMMA ****

De viertallen en zestallen van Horses 4 Heezen zijn al jaren onze vaste Zuid-Hollandse waarde tijdens de Hippiade. Ook afgelopen jaar behaalden zij weer een podiumplaats met het viertal in de klasse M/Z/ZZ. En voor de komende editie van Indoor Brabant kwalificeerde Horses 4 Heezen zich als eerste team voor de finale van de viertallen competitie door twee selectiewedstrijden te winnen. Op het eerste oog presteren we hier in Zuid-Holland dus goed met de team- en afdelingsdressuur. Toch zouden Kevin Heezen en zijn teams graag wat meer concurrentie willen! Daarom organiseert Kevin Heezen in samenwerking met KNHS Zuid-Holland en Jong KNHS Zuid-Holland op 23 zaterdag 23 maart a.s. de Teamdressuur Challenge!

Programma 23 maart

Je krijgt een demonstratie van het team Horses 4 Heezen en Kevin Heezen vertelt je alle ins en outs van deze teamvorm binnen de dressuursport. Wanneer heet het afdelingsdressuur en wanneer teamdressuur? De spelregels, de puntentelling, hoe bouw je een training op, hoe stel je een team samen, etc. Niemand minder dan Jeanine van Twist legt uit waar de jury op let bij de viertallen en zestallen.  Kevin gaat die middag met twee teams (Prinsenhofruiters en Nootdorp) en een gelegenheidsteam aan de slag en laat je zien hoe leuk teamdressuur is en waar je aan moet denken als je zelf met een team wilt starten. Erg leerzaam als je overwicht om met jouw vereniging teamdressuur te gaan doen. Kom dus vooral kijken!

TIJDSCHEMA EN INDELING TEAMDRESSUUR 23 MAART 2019

14.00 UUR Demonstratie kür op muziek Horses fot Heezen o.l.v Kevin Heezen (+uitleg)

14.30 uur   Janine van Twist geeft tips en tricks afdelingsdressuur

14.45 uur 1e clinic 6-tal Prinsenhof ruiters door Kevin Heezen

15.30 uur demonstratie afdelingsdressuur klasse L Horses for Heezen

16.15 uur Janine van Twist geeft tips en tricks afdelingsdressuur

16.30 uur 2e clinic 4 individuele ruiters door Kevin Heezen

17.15 uur 4e clinic 4-tal Nootdorp

Locatie: Horses 4 Heezen, Parallelweg 2, Giessenburg

Het doel is om tijdens de komende zomerregiokampioenschappen een flink aantal teams te laten strijden voor afvaardiging naar de Hippiade. Kevin Heezen wil teams graag op weg helpen. Wil je komen kijken?  Meld je aan dan kan de organisatie inschatten hoe druk het wordt.

Tenslotte nog wat WISTUDATJES over teamdressuur. Wist je dat:

  • je al vanaf B niveau een team kunt samenstellen?
  • je verschillende niveaus in een team mag combineren?
  • deze vorm van dressuur er is voor paarden én voor pony’s?
  • je met een vast team of een gelegenheids team mag starten?
  • team Horses 4 Heezen in de teamdressuurvideo van de KNHS proeven app te zien is?
  • ….. teamdressuur super leuk is?
  • Kevin Heezen teams in Zuid-Holland uitdaagt (maar ook helpt) om de strijd aan te gaan tijdens de outdoorregiokampioenschappen?
ik kom kijken naar de Teamdressuur Challenge