Startlijst dressuurselectie 4 mei

Talenten Trainings Centre Zuid-Holland

De Rotterdamsche Manège samen met Barbara Koot waren de initiatiefnemers van het KNHS Talenten Trainings Centrum (TTC) Zuid-Holland dat jonge talentvolle ruiters en amazones tussen de 12 en 21 moet scouten, begeleiden en verbeteren. In 2012 ging het TTC-dressuurprogramma van start en sinds 2013 is er eenzelfde opzet voor jonge springtalenten. Zowel paard- als ponycombinaties uit Zuid-Holland kunnen deelnemen aan het programma. Het TTC Zuid-Holland zet toptrainers in om de talenten te begeleiden in hun (top)sportcarriere. In 2014 is er het TTC Beloftenprogramma bijgekomen.

Missie

De missie van het TTC Zuid-Holland is om de Zuid-Hollandse talenten te scouten en zodanig te verbeteren, dat zij uiteindelijk doorstromen naar het KNHS Talentenplan en op Nederlandse en Europese kampioenschappen voor de jeugd gaan deelnemen en presteren. Het TTC programma wordt ondersteund door de KNHS.

Met TTC-talent uit het eerste jaar, Daphne van Peperstraten, aan de leiding in de FEI Worldranking en een groeiende Zuid-Hollandse afvaardiging tijdens de verschillende Europese kampioenschappen, mogen we trots zijn op de resultaten waaraan het TTC Zuid-Holland heeft bijgedragen.

TTC Zuid-Holland in 2019

In 2019 is er wederom een Talentenplan Dressuur en een Talentenplan Springen. Het programma voor de talenten bestaat uit een theorie gedeelte en een aantal praktijk trainingen. Ook is een mental coach, een bit- en zadelfitter en een paardentandarts beschikbaar voor de talenten. Deze professionals gaan de talenten en hun paarden helpen fysiek en mentaal te verbeteren. Daarnaast wordt aandacht besteed aan mediatraining en ervaren de talenten hoe het is op een groot kampioenschap (het EK in Rotterdam)

Kortom: een uitgebalanceerd programma voor de talenten uit Zuid-Holland gericht op een carrière in de topsport.

TTC dressuur

Het TTC Dressuurprogramma richt zich op dressuurtalenten vanaf 8 jaar tot 18 jaar.
Deelname criteria pony’s: 8- en 9 jarigen minimaal B met 5 winstpunten, vanaf 10 tot 12 minimaal L startgerechtigd, vanaf 13 jaar minimaal L1 met 5 winstpunten en vanaf 15 jaar minimaal Z1.
Deelnamecriteria paarden: vanaf 10 jaar minimaal B plus 5 winstpunten en vanaf 14 jaar minimaal L startgerechtigd.
Voor de theorie wordt het team in twee leeftijdscategorieën opgesplitst, zodat de theorie voor iedereen begrijpelijk is. Barbara Koot neemt de training van de combinaties met pony’s en paarden op zich. Ze wordt daarin bijgestaan door Bob Tenwolde en Jolanda Bevelander.

TTC springen

Het TTC Springprogramma richt zich op jonge, talentvolle springruiters en amazones vanaf 12 jaar tot 18 jaar en minimaal L met 1 winstpunt.

Edwin Hoogenraat (bondscoach pony’s) en Richard Kapteyn, twee  top-ruiters en trainers met zeer veel ervaring in het begeleiden van jeugdige combinaties, verzorgen de springtrainingen.

Beloftenprogramma

Het TTC Zuid-Holland organiseert het Beloftenprogramma voor zeer jonge dressuurruiters en amazones. Het doel is om jonge veelbelovende ruiters nog eerder te ontdekken en in een kort programma met  5 praktijk trainingen en 2 theorie trainingen gericht kennis mee te geven.

Voor de zeer jonge ruiters en amazones is er het TTC Beloftenprogramma. Doel is om jonge veelbelovende ruiters nog eerder te ontdekken en in een kort programma met praktijk en theorie trainingen gerichte kennis mee te geven. Voor ruiters/amazones van 8-12 jaar, vanaf niveau B + 5WP.

Barbara Koot, Jolanda Bevelander, Lichte Tour amazone en jurylid en Barbara Vervoort, Prix Saint Georges amazone en sportpsycholoog verzorgen de Beloftentrainingen.

Selectie voor TTC Zuid-Holland en Beloftenteam:

De data voor de TTC selecties:

4 mei: TTC selectie dressuur – Rotterdam – Klik hiervoor de startlijst

19 april  TTC selectie springen – Rotterdam – Klik hiervoor de startlijst

Afmeldingen en/of vragen graag per email naar: ttczuidholland@jockeyclub.nl