Talentontwikkeling

Nederland staat internationaal bekend vanwege de succesvolle talentontwikkelingsinitiatieven. Het KNHS talentenplan levert al vele jaren een doorlopende aanwas van onze dressuur, spring en sinds enkele jaren ook eventing en para-dressuur kaders.

Het KNHS Talentenplan is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma waar talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen, eventing en para-dressuur ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS bondscoaches, trainers uit het  KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes. Het KNHS Talentenplan bestaat uit drie niveaus: Internationaal Talent, Nationaal Talent en Nationale Belofte. Instromen in het KNHS Talentenplan is op alle niveaus mogelijk.

Binnen de regio Zuid-Holland beginnen we al vroeg met het scouten en begeleiden van dressuur- en springtalent. Het TTC Zuid-Holland levert sinds de oprichting in 2012 deelnemers aan het KNHS Talentenplan.

Sinds 2014 worden met het TTC Beloftenplan al op zeer jonge leeftijd talenten ontdekt en krijgen zij de juiste begeleiding voor een succesvolle topsport carriere.