Vandaag selecteerden TTC Zuid-Holland springtrainers Richard Kapteyn en Marco de Jong op de Rotterdamsche Manège 12 nieuwe talentvolle Zuid-Hollandse springcombinaties die het TTC Zuid-Holland Springtalenteam 2019 vormen. De 12 amazones starten komende maand al met hun intensieve talententrainingsprogramma. Caitlin Krijger en Estelle Slingerland maakten al eerder deel uit van het TTC Zuid-Holland Talententeam.

De TTC Zuid-Holland springtalenten voor 2019 zijn: Zoë-Roijers, Jill van den Helder, Caitlin Krijger (2e keer TTC), Lilly Linnen, Sora Nieuwenhout, Chanel van der Burgt, Olivia van Katwijk, Finette Pleijter,  Jesslyn Zwart, Hanna Karlsson. Estelle Slingerland (in 2017 ook in TTC) en Jolie Schaling.

De selecteurs waren erg enthousiast over de talenten die zich vandaag aan hen presenteerden. “Het niveau was hoog vandaag. Er zitten zeker namen tussen waar we in de toekomst vast meer van gaan horen!” aldus Richard Kapteyn. De 12 springtalenten krijgen deze zomer een intensief trainingsprogramma met praktijktrainingen maar ook theorielessen zoals mental coaching, parcours bouwen, fitheid, voeding en omgaan met (social) media.

Voor de springruiters wordt het trainingsprogramma van TTC-trainers Edwin Hoogenraat en Richard Kapteyn in twee delen gesplitst waarbij de focus in het eerste deel ligt op de voorbereidingen voor de regiokampioenschappen en in het tweede deel een Masterclass programma wordt afgewerkt. Het Masterclass programma vindt plaats in augustus en september en begint met een bezoek aan het EK Springen in Rotterdam, waarbij de talenten achter de schermen mogen meekijken.

Op 4 en 5 mei  vindt de selectie van de dressuurtalenten voor het TTC Zuid-Holland plaats.

Privileges TTC Zuid-Holland talenten Voor één van de TTC Zuid-Holland talenten is er een wildcard beschikbaar voor de KNHS Talentenselecties. Daarnaast hebben de talenten de mogeljkheid om met onze toptrainers te communiceren over hun carrière in de paardensport. Wanneer een talent de talentenstatus krijgt bij de KNHS kan dit talent ook toegang krijgen tot de speciale topsportklas bij LOOT scholen. En de talenten hebben de mogelijkheid om beter te leren presteren met behulp van de TTC ZH sportpsycholoog en de techniek die Barbara Koot heeft ontwikkeld voor het beter presteren op de wedstrijden. En last but not least; de talenten krijgen natuurlijk het felbegeerde TTC Zuid-Holland Talententeam jasje, inmiddels een zeer populair item.

Historie en successen In 2011 waren de eerste TTC Zuid-Holland selecties en kwamen de Zuid-Hollandse talenten in groten getale naar de selectiedagen toe. Uit 230 deelnemers hebben 4 trainers die 3 dagen full time in de baan stonden, toen het eerste Talententeam Zuid-Holland geselecteerd. Ook de jaren daarna was de keuze uit getalenteerde ruiters en amazones enorm. En in de afgelopen jaren zijn vele succesen behaald door TTC Zuid-Holland talenten, nationaal en internationaal. Inmiddels zijn er 5 Zuid-Hollandse TTC’ers naar een EK uitgezonden en werden er een aantal medailles behaald waaronder zelfs GOUD.