Vandaag vond bij manege Filip Dros de tweede wedstrijd plaats in de Cross Challenge competitie. Na het TREC parcours met negen hindernissen op de super paarden en pony’s van manege Filip Dros ging de obstacle run om het meer dat naast de manege ligt. Een pittige afstand om hard te lopen met uitdagende hindernissen in het parcours en natuurlijk lasergun schieten aan het eind van de obstacle run.

Echter zowel de deelnemers uit Barendrecht als uit Nootdorp waren in topvorm. Er waren vandaag vier individuele klassementen. In de klasse t/m 12 jaar won Naomi Warmerhoven van Hippisch Centrum Nootdorp zowel bij het TREC parcours als bij de obstacle run en ging met twee mooie bekers naar huis.

In de klasse 13 jaar en ouder won Fearne Hughes van HCN het TREC parcours met Mamma Loe. Jamie French van Manege Filip Dros had wat tegenslag in het TREC parcours maar was super snel in de obstacle run.

Het was weer een super goed georganiseerde wedstrijd en gelukkig bleef het ook droog tot en met de laatste deelnemer. Terwijl je zou verwachten dat de thuisspelende partij bij het TREC parcours in het voordeel zou zijn omdat zij de pony’s en paarden goed kennen, bleek zowel vorige week in Nootdorp als vandaag in Barendrecht dat de bezoekende deelnemers het er erg goed van afbrachten.

De teamoverwinning was vandaag opnieuw voor Hippisch Centrum Nootdorp (131 plaatsingspunten) en het thuis team werd tweede (205 plaatsingspunten). Na de zomervakantie staat op 26 oktober de laatste wedstrijd van de Cross Challenge competitie op het programma bij de Rotterdamsche Manège. Dan weten we bij wie deze enorme wisselbeker een jaar lang in de prijzenkast mag pronken!

Op onze Facebook pagina zie je een mooi beeldverslag van de wedstrijd met foto’s en een super coole drone video!