Stichting Eventing Zuid-Holland organiseert van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni voor de 13e keer het evenement SGW Vlietland. Een groots paardenfestijn in Leidschendam waar rond de 400 ruiters en amazones zullen strijden om de prijzen en kampioenstitels. Bij deze samengestelde wedstrijd rijden de ruiters een dressuurproef, een springparcours en een cross country.

Het evenement is door de hippische sportbond KNHS verkozen om dit jaar het landelijk kampioenschap Eventing voor paarden te organiseren. Ruiters van heinde en verre trekken op vrijdag en zaterdag naar het schitterende recreatiegebied Vlietland om een gooi te doen naar de kampioenstitels. Daarnaast staat op zaterdag en zondag het regiokampioenschap Zuid-Holland op het programma. Op beide weekenddagen wordt de cross country verreden.

Vanuit het gezellige strodorp kunnen toeschouwers onder het genot van drankjes en hapjes de wedstrijd goed volgen. Deze plek biedt uitzicht op de springring, het cross country parcours en de losrijterreinen voor de ruiters. De waterhindernis is op een steenworp afstand van het hoofdterrein te vinden.

Op vrijdag start de dressuur rond 12.00 uur. Zaterdag en zondag begint het programma om ongeveer 9.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl