Gisteren vonden bij De Develruiters in Heerjansdam de regiokampioenschappen dressuur pony’s plaats en het kampioenschap voor vier- en zestallen.  Maar liefst 36 dressuurponycombinaties hebben zich gekwalificeerd voor de landelijke outdoorkampioenschappen tijdens de Hippiade in Ermelo. Alle regiokampioenen ontvingen bovendien de felbegeerde KNHS Zuid-Holland pin, een prachtige sponsordeken en toegangskaarten voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen in Rotterdam. De hoogste dagscore was voor Fleur van Winden met Kensington Kai in de klasse B-DE. Een record aantal viertallen en zestallen nam deel aan het afdelingsdressuurkampioenschap. Van de negen deelnemende teams behaalden de Groenendijkruiters de hoogste dagscore. 

Lara van Nek wint Kür 

In de klasse Z2-DE ging het kampioenslint naar de Lara van Nek die met Baumann’s Despino zowel de eerste proef als de Kür op Muziekfinale won. Lara en Despino rijden in het B-kader en hebben al de nodige internationale ervaring. Op de tweede plaats eindigde Morgan Walraven  met Devill’s Kiss Naoni. Ook Morgan rijdt in het B-kader. Lara en Morgan mogen evenals Tatum Nugteren met Del Piero en Arwen Schaaf  met Orchid’s Niels naar de Hippiade. 

In de klasse Z1-DE werd TTC dressuurtalent Ilse de Wilde met Falco als regiokampioen Zuid-Holland gehuldigd. Reservekampioen werd Natascha Hulst met Bailey. Ook voor Janneke de Vries en Maxima, die de derde plaats behaalden, is een startbewijs voor de Hippiade. 

In de klasse Z1-C werd Nikki Poldervaart regiokampioen met Presley. 

In de klasse M2 DE werd het regiokampioenschap gewonnen door Shenoa Kers met Waslijn’s Victoria 64.170%. Reservekampioen werd TTC springtalent Finette Pleijter met hoppenshof’s Jari. Zij mogen samen met Lieke Lambers en Monty voor Zuid-Holland naar de landelijke kampioenschappen. 

In de klasse M1 DE was het kampioenslint voor Tatum Nugteren met Gremashof Kazz. Reservekampioen in deze klasse werd TTC-talent Jonne Liefhebber met Diamanto Du Bois. In deze klasse gaan drie dressuurcombinaties door naar de Hippiade, voor de als derde geëindigde Lotte Dalesi, ook TTC-talent, en Brummershoeve Pulsar H is dus ook een startplaats voor de Hippiade.

Jade Verschoor werd met Melody Forever regiokampioen in de klasse M1-C. Ook deze combinatie mag starten tijdens de Hippiade. TTC-talent Romana Smit werd reservekampioen.

In de L-klasse dressuur mag Zuid-Holland elf vertegenwoordigers afvaardigen naar de landelijke kampioenschappen in maar liefst vijf categoriën. In de categorie L2-DE reed regiokampioen Delana de Herder met Ivoco twee knappe proeven en de combinatie behaalde met 69,083% de hoogst score.

Reservekampioen werd Danique de Jong met Maasberg’s Rudolf. Ook de als derde geëindigde Alice den Toom met Gio en de als vierde geëindigde Bianca Verbeek met Pretty Woman mogen naar de landelijke outdoorkampioenschappen in Ermelo.

Sebastiaan Faas is met Udo DMV als regiokampioen in de categorie L2-C afgevaardigd naar de Hippiade. TTC belofte Roosmarijn Middag werd regiokampioen in de klasse L2-B met Rosedale Fairy Consort.

In de categorie L1-DE reed Annabel van der Hors haar pony Sunny Boy naar de overwinning. Zij mag samen met reservekampioen Pollie Gaasbeek met Neo Nilson en Jonne Liefhebber met Golden Jack naar de landelijke kampioenschappen.

Indy de Mooij mag met Picasso als regiokampioene in de klasse L1-C Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de Hippiade en regiokampioen Nikki de Mol mag dat met Sir Avanti in de klasse L1-B.

In de B-klassen mogen totaal negen ponydressuurcombinaties door naar de landelijke kampioenschappen. Fleur van Winden behaalde met Kensington Kai de hoogste dagscore van 69,417% in de klasse B-DE. Kampioenslinten waren er vandaag voor Guusje Gaasbeek met Candy in de categorie B-C en voor Mila Boogert met Joep in de klasse B-AB.Voor reservekampioenen Jolijn Steenbergen en Mosja Mennema en Daniel Schepers zijn er ook startbewijzen voor de Hippiade, evenals voor TTC belofte Fleur Snijders, Anna Barth en Noa Meintsma. 

Afdelingsdressuur sterk in belangstelling gegroeid

Maar liefst negen vier- en zes-tallen namen deel aan de kampioenschappen afdelingsdressuur, een record voor Zuid-Holland. In de klasse Z-ZZ paarden won het viertal van ‘s Gravenhof. In de klasse L-M was de overwinning voor de Groenendijkruiters.  Shine 4 Ever won de klasse L bij de viertallen pony’s  en Hippisch Centrum Nootdorp de klasse M bij de zestallen paarden. 

“Dit was een mooi begin van onze outdoor regiokampioenschappen” zegt Diana Dessing, bestuurslid wedstrijdzaken van de KNHS regio Zuid-Holland. “We hebben veelbelovende dressuurcombinaties in de ring gezien, daar gaan we vast nog meer van horen. En ik ben heel blij met de grote belangstelling voor de afdelingsdressuur. Onze Teamdressuur Challenge en het enthousiasme van Kevin Heezen hebben veel teams enthousiast gemaakt voor deze mooie teamsport. Ik wens onze Zuid-Hollandse afvaardiging veel succes straks tijdens de Hippiade eind augustus in Ermelo.”

Outdoor regiokampioenschappen Zuid-Holland

Er staan nog meer regiokampioenschappen voor Zuid-Holland op het programma:

  • 12/13-07-2019   Heerjansdam – Develruiters:  Paarden kampioenschappen dressuur klasse B t/m ZZ-licht en teamdressuur
  • 19/21-07-2019   Manege de Prinsenstad – Delft:   Paarden en Pony kampioenschappen springen klasse B t/m ZZ en verenigingskampioenschappen Paarden en Pony’s

 

Bekijk de volledige uitslag