Gisteren vond bij Manege de Prinsenstad in Delft de spannende teamstrijd om de Regiobokaal voor pony’s plaats. Het combinatieteam bestaande  uit Quinty Keur, Pien Doppenberg, Isa Trip en Kelly Jonker uit Noord-Holland en Utrecht mocht de enorme wisselbokaal in ontvangst nemen. Zij wisten als enige team zonder strafpunten te eindigen.

De Regiobokaal is op initiatief van Jordy Duijndam georganiseerd tijdens Concours Delft ter vervanging van de populaire Strijd der Provinciën die in het verleden door CSI Twente georganiseerd werd. Ook gisteren was het weer een spannende teamwedstrijd waar vijf teams van KNHS regio’s deelnamen. De teams bestaande uit vier deelnemers reden een klassiek springparcours tabel A over twee manches. Net als bij de FEI Nations Cup werd het slechtste resultaat geschrapt. Omdat na beide manches het combinatieteam uit Noord-Holland en Utrecht geen strafpunten hadden was een barrage niet nodig.

“Wat een leuke wedstrijd, het bleef tot het eind spannend!!!” aldus Diana Dessing, bestuurslid wedstrijdzaken van de KNHS Regio Zuid-Holland. “Het publie was ook heel enthousiast en meelevend! En ook een erg leuke sfeer onderling bij de deelnemers. Een uitstekend initiatief wat mij betreft!”