Afgelopen weekend vond in Maasdijk de vijfde selectiewedstrijd plaats voor de Zuid-Holland Voorjaarstrofee. Bij de pony’s speelden de weersomstandigheden tijdens bepaalde rubrieken parten, daarom is besloten ook voor de pony’s extra selectiemogelijkheid aan te wijzen tijdens Outdoor Concours Delft (zie verder in dit bericht voor meer informatie). Voor de paarden was die selectiemogelijkheid er al. Dit heeft ook impact op de programmering voor de finales.

Paarden 

In de gecombineerde klasse Z/ZZ paarden domineerde Tamara Klop. Evenals in Maassluis won ze de rubriek met Happy Handsome en daarmee staat ze nu op een ruime voorsprong in het tussenklassement. Ook de tweede plaats in het klassement is voor Tamara Klop, Chiem Bosboom staat op de derde plaats.

Stephanie Gog won met Fairytale de M-klasse, voor deze combinatie was dit pas de eerste selectiewedstrijd, als ze kans willen maken op de finale moeten ze dus ook de selectie in Delft starten. Chiem Bosboom pakte 5 plaatsingspunten in Maasdijk met Ebell Event en staat nu op de tweede plaats in het klassement. Ook Naomi Muller deed goede zaken in Maasdijk en verdiende plaatsingspunten met Gunther en Desiree. Sabrina van Rijswijk gaat nog steeds aan de leiding in de klasse M.

Chanella van Oosterhout won de L-rubriek voor de paarden met Par Excellence en verdiende daarmee 13 plaatsingspunten. Ook in de klasse L gaat Sabrina van Rijswijk gaat met Justified met ruime voorsprong aan de leiding in het tussenklassement.

In de klasse B paarden pakte Anouk van de Zanden het grootste aantal plaatsingspunten met Haiwat. Lisa Hoogeveen gaat nog steeds ruim aan de leiding met Idol.

Pony-rubrieken gestaakt wegens slechte weersomstandigheden

In de klasse B-ABC is alleen Lyn Bijl met Gemstone Red Ripple gestart en in de klasse B-DE alleen Fabien van de Voort met Expensive Mike. In de klasse L-DE waren twee starts. Verder zijn er geen pony’s gestart dus zijn er ook weinig veranderingen in het klassement.

Vanwege de slechte weersomstandigheden tijdens de laatste selectiewedstrijd voor de pony’s in Maasdijk is er besloten om tijdens Outdoor Concours Delft bepaalde rubrieken aan te wijzen voor selectiepunten. Dit betekent dat voor de klasse B t/m M de finales zijn verplaatst naar zondag 16 juni, zodat de klassieke rubrieken op zaterdag nog meetellen als selectie. De finale voor de klasse Z/ZZ blijft op zaterdag, en daarnaast is de klassieke rubriek op vrijdag 14 juni een extra selectiewedstrijd. Er kan nog worden ingeschreven en het volledige programma voor Concours Delft 2019 is te vinden op https://concours.nl/wedstrijden/index/view/id/1578

Komend weekend dus de laatste selectiewedstrijd en de finale. Alle deelnemers nu vast heel veel succes!

Bekijk het klassement na vijf wedstrijden