De Lente is weer zichtbaar. Onze portefeuillehouder Aaf Bos vond het een mooie aanleiding om deze column te schrijven.

Is dit de enige tijd dat we het moeten hebben over de recreatiesport binnen de paardensport? Wij denken van niet. Paardensport en recreatiepaardensport is voor mijn team en mij niet een specifiek lentedingetje.

Met dit mooie weer gaan er wel weer mensen lekker genieten van de paardensport in de buitenlucht. Een bos-, een strandrit of gewoon lekker een wedstrijdje in de buitenlucht. Heerlijk dit weer.

Ruiterpadenplan fase 1

Wij hebben in de periode voor de start van deze mooie lente hard gewerkt aan onze ruiterpadenplan fase 1. Ook is er hard gewerkt om manegebedrijven aangesloten te krijgen en te informeren wat we nu eigenlijk van elkaar willen.

Ook de provincie is voor ons een grote positieve kracht waar we veel aan hebben. Tijdens de Provinciale Staten verkiezingen is Mirjam Nelissen gelukkig herkozen. Zij heeft zich in haar vorige periode hard gemaakt voor de ruiterrecreatiesport en zal dit blijven doen. Samen met andere politieke partijen wordt de paardensport een belangrijk voor recreëren in Zuid-Holland. Politiek bedankt hiervoor!

Nieuwe rol regio-consulent Anita Verloop

Onze regio-consulent Anita Verloop-Groenen heeft binnen de provincie Zuid-Holland de taak ‘kwartiermaker’ gekregen. Anita zal de gebiedspartijen begeleiden tot samenwerking en afstemming en gaat zo meedenken over het opzetten van een structurele samenwerking binnen de regio voor toekomstige taken, zoals beheer.  Zo worden wij betrokken bij wat er speelt in onze provincie.

Adopteer je route; initiatief van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en KNHS

Ruiterpaden aanleggen is één maar ruiterpaden en routes onderhouden is er ook één. Vanuit de KNHS is er inmiddels een mooie samenwerking tussen Staatsbosbeheer , Natuurmonumenten en de KNHS. Hierin is het idee  ‘Adopteer je route’ ontstaan; een schitterend initiatief.

Wij komen snel met de uitvoering van dit initiatief voor uitleg bij jullie langs en hopen daar samen  ons steentje aan te gaan bijdragen, zodat we straks overal in Nederland van onze mooie natuur kunnen genieten.

Heeft u vragen, stel ze dan aub!

Heeft u ideeën leg ze dan aan ons voor!

Heeft u opmerkingen laat dit ons dan weten!

Aan wie?

Wij zijn als recreatiesport team een enthousiast team dat u graag te woord staat. We zullen ons in de loop van al deze mooie ontwikkelingen aan u voorstellen.  Ik zal de aftrap geven. Mijn naam is Aaf Bos en ben de portefeuillehouder recreatiesport bij de KNHS Regio Zuid-Holland. De portefeuillehouder heeft als doel mee te denken en luisteren naar mensen binnen de regio die iets willen doen voor de recreatiesport. Ik ga regelmatig naar Ermelo om daar onze doelen en acties te delen met andere provincies. Voor mij is het belangrijk dat ik informatie krijg via de ruiters, verenigingen of manegebedrijven zodat ik dat dan in dit team kan bespreken en wellicht kunnen we dan gaan uitvoeren. Voor sommige kan alles niet snel genoeg tot een uitvoering komen…. Geloof mij, dat willen wij ook heel graag maar het gaat over zoveel belangen dat dat niet altijd snel lukt. Mocht het langer duren dan u dacht, dan wil dat niet zeggen dat er niets mee gebeurt.

Aaf Bos, Portefeuillehouder Recreatie KNHS Zuid-Holland.