De KNHS Talentendag 2019 vindt dit jaar plaats op woensdag 4 september 2019 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, de Voorselectie vindt plaats op het NHC op woensdag 3 juli 2019.

Zowel op de KNHS Talentendag als tijdens de Voorselectie gebeurt het trainen en beoordelen door de trainers uit het KNHS Trainersplatform in samenwerking met de KNHS bondscoaches. Zij zijn die dag aanwezig om gezamenlijk combinaties te selecteren voor de Nationale Beloftentrainingen die in de periode tussen november en mei plaatsvinden. Combinaties die voor de Nationale Beloftentrainingen geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan.

De inschrijving wordt voor beide selectiedagen vanaf mei opengesteld. Ruiters/amazones kunnen zich dan opgeven via ‘Mijn KNHS’. Voor springcombinaties (m.u.v. de Cat. Children) en dressuurcombinaties in de klassen t/m ZZ-Zwaar geldt dat zij eerst tijdens de voorselectie geselecteerd moeten worden alvorens zij zich kunnen inschrijven voor deelname aan de KNHS Talentendag.

Per TTC (dus voor het TTC Zuid-Holland)  is een wildcard beschikbaar om een leerling direct deel te laten nemen aan de KNHS Talentendag. Het TTC heeft als doel de doorstroming van de regionale basis naar de nationale KNHS-top te bevorderen.

Combinaties die nog niet aan de deelnamenormen voor het KNHS Talentenplan voldoen worden door de KNHS doorverwezen naar de jeugdstimuleringsplannen bij u in de regio en het programma van de stichting Hippisch Trainings Centrum (HTC). De trainingen die bij u en door de stichting HTC worden aangeboden kunnen combinaties een mooie opstap bieden naar het KNHS Talentenplan.

Meer informatie over het KNHS Talentenplan vindt u op de KNHS website op de pagina: https://www.knhs.nl/top-sport/knhs-talentenplan/.

De deelnamenormen per discipline:

Deelnamenormen Dressuur.KNHS Talentendag 2019

DeelnamenormenSpringen.KNHS Talentendag 2019

Deelnamenormen Eventing.KNHS Talentendag 2019

Deelnamenormen Para Dressuur.KNHS Talentendag 2019