Anton van Reedt Dortland is kandidaat voor de vacature Manager Jeugd. Hij is 22 jaar en rijdt lichte tour in de dressuur en geeft daarnaast ook les. Sinds 2016 is hij betrokken bij het platform Jong KNHS Zuid-Holland en heeft daar veel ervaring kunnen opdoen met besturen en de paardensport binnen de KNHS Regio Zuid-Holland. Met Jong KNHS Zuid-Holland heeft Anton evenementen georganiseerd en ook geleerd wat de behoefte van de jeugd binnen onze regio is.

Naast zijn activiteiten binnen de paardensport studeert Anton aan de Universiteit Leiden. Anton heeft veel met geschiedenis en politiek en is altijd zeer actief geweest met debatteren. Dat zal hem zeker helpen om ondanks zijn jonge leeftijd op een volwassen en respectvolle manier te opereren.

Binnen het Jong KNHS is Anton zeer enthousiast en fanatiek en ook al gaan zijn taken in de nieuwe functie veranderen, hoopt Anton hierdoor nog meer verschil en verandering te brengen voor de jeugd van Zuid-Holland.

Wat wil Anton bereiken als Manager Jeugd: “Ik zou het fantastisch vinden om op allerlei vlakken de sport naar een hoger niveau te tillen. Onder andere door meer jongens te paard te krijgen maar ook zeker om de manege-kinderen nog meer in hun behoeften te voorzien. En ook van talentenontwikkeling, recreatie en alle takken van de meest prachtige sport die er is, hoop ik meer kennis van op te doen. Vooral door in gesprek te gaan om de ervaringen van individuen te leren kennen.

Mijn ambitie is dat over drie jaar elk jeugdlid in de regio Zuid-Holland een plek heeft waar hij/zij naar toe kan en waar hij/zij zich gesteund voelt. Elk jeugdlid zou in mijn visie met zijn of haar vragen en behoeften geholpen moeten worden, hoe divers onze sport ook is. Dit is misschien wat breed maar ik heb drie wat concretere voorbeelden. Uiteraard moet de uitvoering nog uitgewerkt worden.

  • Het gat tussen op een manege rijden en een eigen paard hebben verkleinen.
  • Wedstrijdbegeleiding voor nieuwe wedstrijdsporters.
  • Verschillende disciplines aan elkaar koppelen.

Ik geloof er 100% in dat wij als bestuurders er zijn om de sport voor onze leden elke keer weer steeds mooier en leuker te maken. Het is nooit af, we zijn altijd in ontwikkeling en ik denk dat nieuwe initiatieven moeten omarmen.

Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van het algemeen bestuur van de KNHS Regio Zuid-Holland en de functie Manager Jeugd te vervullen. “