Vandaag vond bij Hippisch Centrum Nootdorp de eerste Cross Challenge wedstrijd plaats van de Cross Challenge Competitie 2019. De teams van Manege Filip Dros uit Barendrecht, de Rotterdamsche Manège en Hippisch Centrum Nootdorp gingen met elkaar de strijd aan met paard of pony in het TREC parcours en zonder in de Obstacle Run en tijdens het Lasergun schieten.

De Rotterdamse Kelly Uittenbogaard behaalde zowel in het TREC parcours als in de Obstacle Run een derde plaats en was daarmee overall de beste deelnemer vandaag. Rens Moorsel van Hippisch Centrum Nootdorp eindigde op een tweede plaats in het individuele klassement, vooral door een zeer sterke prestatie in de Obstacle Run, waar hij als tweede eindigde. De derde plaats was voor zijn teamgenoot Conner van Kesteren. Conner won de Obstacle Run maar werd zevende in het TREC parcours.

Maar liefst drie deelnemers eindigden op een vierde plaats, namelijk Jamie French van Manege Filip Dros, Eias Leijnse van de Rotterdamsche Manège en Noah Treipl van Hippisch Centrum Nootdorp. Niet alleen hun totaalresultaat na het TREC parcours én de Obstacle Run was gelijk, ze behaalden ook alle drie de maximale score bij het lasergun schieten.

Ellenoor Kortman van de Rotterdamsche Manège behaalde het beste resultaat in het TREC parcours maar moest haar voorsprong prijsgeven bij de Obstacle Run en het schieten. Ze behaalde uiteindelijk een mooie vijfde plaats. De zesde beker was  voor Ricardo Mangelaars van Manege Filip Dros.

In het tussenklassement na deze eerste wedstrijd gaat Hippisch Centrum Nootdorp aan de leiding.

“Het was een mooie sportieve dag hier op Hippisch Centrum Nootdorp en erg leuk dat er zoveel deelnemers waren,” zegt Arie Hoekstra, bestuurslid van de KNHS Regio Zuid-Holland tijdens de prijsuitreiking. “Deze relatief nieuwe discipline is vooral heel stoer, heel iets anders dan we binnen de paardensport vaak zien. Je bent niet alleen heel anders met je paard bezig, je moet ook nog eens een goede conditie hebben! De deelnemers vandaag waren erg enthousiast, wat zou het leuk zijn als er nog meer maneges en verenigingen met de Cross Challenge aan de slag gaan.”

Het was een leuke dag, dank aan Hippisch Centrum Nootdorp en de studenten van Lentiz MBO Paardenhouderij. De organisatie was tiptop. Vandaag hebben de pony’s en paarden van Hippisch Centrum Nootdorp hun beste beentje voor gezet, op tweede Pinksterdag is het de beurt aan de pony’s en paarden van Manege Filip Dros in Barendrecht. Dan vindt namelijk de tweede wedstrijd plaats in de Cross Challenge competitie. De derde en beslissende wedstrijd vindt na de zomervakantie plaats, op 26 oktober bij de Rotterdamsche Manège.