Ben jij KNHS dressuur-jurylid (of steward) en wil jij een extra steentje bijdragen aan de paardensport?

Geef je dan nu op als toezichthouder voor het voorterrein en bij het losrijden bij dressuurwedstrijden!

In 2020 willen we in Zuid-Holland tijdens een aantal wedstrijden een toezichthouder aanstellen die een oogje in het zeil houdt op het voorterrein en bij het losrijden. Je aanwezigeheid heeft in eerste instantie al een preventieve werking op misstanden, maar je let er uiteraard op dat de paarden op een eerlijke en nette manier behandeld en losgereden worden en dat de reglementen nageleefd worden (m.b.t. toegestane hulpmiddelen, harnachement etc). Je bent een verlengstuk van de jury in functie, die vaak enkel zicht heeft op de wedstrijdbaan, en overlegt eventuele misstanden met de jury/federatievertegenwoordiger voor verdere actie.

Voor de toezichthouders geldt dat zij in aanmerking komen voor de vergoeding die ook geldt voor juryleden. Er wordt toezicht gehouden in blokken van ongeveer 4 uur (afhankelijk van de grootte van de rubrieken) en er is overleg over welke locatie, zodat je niet ver hoeft te reizen. Er komt (waarschijnlijk eind januari) een informatieavond waarbij we je op de hoogte brengen van de exacte verwachtingen en inhoud van deze rol. Let op! Het gaat nog niet om een officiële opleiding of nieuwe kwalificatie, we zitten in de beginfase van dit concept.

Ben je minimaal IL-jurylid, positief ingesteld, heb je goede reglementaire kennis en wil je je hiervoor inzetten?
Meld je dan snel aan bij Jolanda Leonhardt (dresuurforum@knhszuidholland.nl) zodat je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen.