Vandaag vond bij De Develruiters in Heerjansdam de Jong KNHS Zuid-Holland Horse Experience plaats. Tijdens deze dag, waarbij alle paardensport disciplines aan bod kwamen, er gewinkeld kon worden in het gezellige Stroodorp en een meet & greet was met Danielle van Mierlo, vond ook de ontknoping plaats van de eerste Jong KNHS Zuid-Holland competitie.

In de afgelopen maanden hebben selectiewedstrijden bij Manege de Prinsenstad, Hippisch Centrum Dordrecht, De Nieuwe Oranjehoeve en de Prinsenhofruiters een aantal mooie finalisten opgeleverd die vandaag in Heerjansdam de eindstrijd van de Jong KNHS Zuid-Holland competitie met elkaar aangingen. 

Bij de paarden werden ging de overwinning naar Mark van Leeuwen  met de Fries Olmo Fan S (klasse ZZ), Jillian Stuger met Harrison k.f. (klasse Z), Jasmijn Kraak met Vikings Hitch (klasse M), Charlotte van Eijmeren met Grenoble (klasse L2) en Nicole Maat met Kenzu de la Tiny (klasse B).

Bij de pony’s won Xena Klomp met DJ X Bolheim’s Jeroen de klasse Z, Kim Smient met Natinka de klasse M-CD, Ilse de Wilde met Mazzaro de klassse L-CDE, Fleur van Winden met Kensington Kai de klasse B-CDE en Jeske Rodenburg met Havenhoeve’s Bikey de klasse B-AB.

De prijs voor de combinatie die het meest harmonieus gereden heeft ging bij de paarden naar Chayenne Jansen en bij de pony’s naar Ilse de Wilde.

Het was een fantastische dag op het terrein van de Develruiters in Heerjansdam. Vanochtend vroeg startte het programma met een demonstratie van de Cross Challenge door manege Filip Dros, gevolgd door een demonstratie mennen door Vivien Kribbe, en dressuurdemonstratie door Danielle van Mierlo, een teamdressuur Kür door Horses 4 Heezen, grondwerk door Ed Deckers, voltige door voltigevereniging Krimpenerwaard, een springdemonstratie door Julia Otto, nog meer dressuur door Tatum Nugteren en een Working Equitation demo door Sarina Graafland. Ook het EK-paard Tebbie was op het terrein te vinden en liet zich graag fotograferen. Er was gelegenheid om pony te rijden, een enorm springkussen en tal van leuke stands met te gekke paardenspullen. Gelukkig liet ook de zon zich een groot deel van de dag zien.

Het Jong KNHS bestuur kijkt tevreden terug. Met een mooie uitslag van de Jong KNHS competitie en een gezellige, drukbezochte dag was dit een bijzonder mooie editie van de Jong KNHS Zuid-Holland Horse Experience. Samen met een groep vrijwilligers hebben zij de afgelopen periode keihard gewerkt om deze dag tot een succes te maken.