Delft/Werkendam, 27 januari 2019 – Zowel bij manege De Prinsenstad in Delft als bij de Seleviahoeve in Werkendam werd vandaag gestreden om de Zuid-Hollandse kampioenstitels bij de dressuur. Bij de paarden klassen Z2 en ZZL in Werkendam waren Fransje van der Meer  met Histaria en Gerdine Maree  met de 7-jarige hengst Holiday superieur met percentages ruim boven de 70%. 

De ponyregiokampioenschappen in de klassen B t/m M vonden in Delft plaats. Daar werden Nicky Wagemaker met Erwin (klasse B-AB), Indy Schneider met Hermes Picasso (klasse B-C), Jonne Liefhebber met Golden Jack (klasse B-DE), Laila El Habri  met Zilver (klasse L1-AB), Sebastiaan Faas met Udo DMV (klasse L1-C), Dot van Zomeren met Isolan (klasse L1-DE), Roosmarijn Middag met Rosedale Fairy Consort (klasse L2-AB),  Jade Verschoor  met Melody Forever (klasse L2-C), Alice den Toom met Gio Lickebaert (klasse L2-DE), Steffi de Peinder  met Mysterious Mantos (klasse M1/2-C), Charlotte Marinelli met Floor DMV (klasse M1-DE) en Sam van Vliet met Sky Dancer Goldenway (klasse M2-DE) de dressuurkampioenen van regio Zuid-Holland. 

Naast de kampioenslinten en een mooie deken ontvingen deze kampioenen vandaag ook de kampioens-pin en  toegangskaarten voor de FEI Europese Kampioenschappen 2019, die van 19 t/m 25 augustus in Rotterdam plaatsvinden. 

Gerdine Maree verstandig naar overwinning in klasse ZZl

In de klasse ZZ-L was Gerdine Maree met de hengst Holiday (v Dreamboy) de afgetekende winnaar met een score van 72,956%. Volgens de jury (de dames Van Nispen-Knol en Van Gastel) heeft Gerdine de best wel ‘hete’ jonge hengst vooral met verstand gereden. Het paard heeft een prachtige beweging en veel power maar ook nog wat spanning. Daar ging Gerdine in haar Kür vakkundig mee om. Reservekampioen in de klasse ZZ-L was Fransje van der Meer met Goliath. De derde plaats en afvaardiging naar de landelijke indoor kampioenschappen was voor Stephanie Kooyman met Grandia’s Gordon. Ook voor Kim Noordijk en Figo TC en Anne Hoogenboom met Glenlivet waren er startbewijzen voor de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo. 

Fransje van der Meer en Histaria zetten zegetocht voort in klasse Z2

Voor Fransje van der Meer en Histaria was dit regiokampioenschap een mooi begin van 2019. In de klasseZZ-L werd ze reservekampioen maar met Histaria, waarmee Fransje in de afgelopen jaren bij elk regiokampioenschap een kampioenstitel veroverde startte ze vandaag in de klasse Z2. Ook in deze klasse was de combinatie vandaag de afgetekende winnaar met 73,694%. Reservekampioen werd Sanne van de Pols met Cuvanck PP. Ook deze combinatie scoorde ruim boven de 70%, maar liefst 71,160%. Behalve Fransje en Sanne mogen ook Tessa de Roon met Fashion D en Laura Groeneveld met Hastrade K naar de landelijke indoor kampioenschappen. 

18 ponycombinaties door naar de landelijke indoor dressuurkampioenschappen

De dressuurring in Delft leverde vandaag maar liefst 16 pony dressuur combinaties die de regio Zuid-Holland mogen vertegenwoordigen tijdens de landelijke indoor regiokampioenschappen. Naast de kampioenen in de verschillende klassen: Nicky Wagemaker, Indy Schneider, Jonne Liefhebber, Laila El Habri, Sebastiaan Faas, Dot van Zomeren, Roosmarijn Middag, Jade Verschoor, Alice den Toom, Steffi de Peinder, Charlotte Marinelli en Sam van Vliet mogen ook de reservekampioenen in de klasse L2-DE, de klasse M1-DE en M2-DE door naar de landelijke indoorkampioenschappen. Dat betekent dat Lotte Dalessi en Brummershoeve’s Pulsar H, Shenoa Kers met Waslijn’s Victoria en Kayleigh Laarhoven met Molenhorn’s Mario K in training moeten blijven voor de landelijke kampioenschappen.

Afgevaardigden naar de landelijke indoorkampioenschappen moeten zich zo snel mogelijk inschrijven via mijnknhs.nl om hun startbewijs zeker te stellen.

“Op twee prachtige locaties is vandaag gestreden om de kampioenstitels in onze regio” zegt Diana Dessing bestuurslid wedstrijdzaken van de KNHS Regio Zuid-Holland. “In Delft hebben we genoten van onze beloften voor de toekomst en in Werkendam hebben we vandaag twee vakvrouwen aan het werk gezien waar we ook tijdens de landelijke kampioenschappen veel van verwachten. Ik ben niet alleen trots op al dat dressuurtalent dat we vandaag in de ring zagen, ook de teams die in Delft en Werkendam deze regiokampioenschappen hebben georganiseerd zijn van grote klasse.”

Het programma voor de overige indoorregiokampioenschappen:

  • 3 februari pony’s klasse Z1/Z2 & paarden klasse Z1 – BlauwGele Vendel Pijnacker
  • 10 februari paarden klassen L2 t/m M2 – Hippisch Centrum Dordrecht
  • 16 februari Randstadcup pony’s en paarden Z/ ZZ springen – Voornruiters Utrecht
  • 17 februari springen pony’s klasse B/M – Manege Prinsenstad Delft
  • 24 februari springen paarden klasse B/M – RMO Maasdijk

Bekijk de volledige uitslagen