Nadat het regiokampioenschap springen voor paarden op 25 juli na de klasse B vanwege het weer moest worden afgelast, vond gisteren bij manege Middenhof in Maassluis in de stralende zon de strijd in de overige klassen van het kampioenschap plaats. Naast Bianca van der Veek, die al sinds 25 juli de kampioenstitel in de klasse B heeft, zijn gisteren Jet van ‘t Zelfden met Same Stables Who´s That (klasse L), Stephanie Gog met Robby’s Caro-Bella (klasse M), Jordy Duijndam met Efzestien (klasse Z) en Denize van der Poel met Havehoeven’s Wiske (klasse ZZ) als regiokampioenen gehuldigd. RV&PC ‘s Gravenhof won het verenigingskampioenschap.

Naast de regiokampioenen zullen ook de reservekampioenen Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de Hippiade in Ermelo op 4 en 5 september a.s.Er was een groot deelnemersveld in de klasse L. Van de 38 startende combinaties wist Jet van’t Zelfden in het eerste parcours van parcoursbouwer Richard ten Kate als eerste te eindigen. Het tweede parcours werd gewonnen door Emma van der Spek met Hitch die in het totaal klassement als derde eindigde. Geert Jan Boer werd reservekampioen met Elagance SHR door in zijn eerste rit als tweede en in zijn tweede rit als derde te eindigen.

Ook de klasse M was met 27 combinaties een flinke rubriek. Een derde plaats in haar eerste rit en een tweede plaats in haar tweede rit leverden Stephanie Gog de kampioenstitel op. Het eerste parcours in de M werd gewonnen door Richard Robbemond met Jordi. Helaas lukte het deze combinatie in het tweede parcours niet om de prestatie van het eerste parcours te evenaren. Het tweede parcours werd gewonnen door Marlies Lugtendorf met Amira. Joyce Vogel en Willemijn de Mooij eindigden beide tweede in het totaalklassement met een gelijk aantal plaatsingspunten, helaas kostte de ex aequo regeling Willemijn de Mooy en Ajendy het reservekampioenschap en de afvaardiging naar Ermelo. Reservekampioen in de klasse M werd Joyce Vogel met Beauty.

Slechts 5 combinaties startten in de Z-klasse van dit regiokampioenschap. Jordy Duijndam reed met Efzestien twee sterke ritten goed voor een eerste en een tweede plaats. Met zijn andere troef Evita Bella reed deze ruiter uit Delft ook twee zeer sterke parcoursen, goed voor een derde en eerste plaats. Daarmee waren zowel de 1e plaats als de 2e plaats voor de ruiter uit Delft. Tamara Klop die met Amaranthos tweede en derde werd eindigde mag, omdat Jordy Duijndam slechts met één paard op de Hippiade mag starten,  als tweede afgevaardigde naar Ermelo.

Ook in de klasse ZZ kwamen 5 combinaties aan start. Denize van der Poel reed Havenhoeven’s Wiske naar een knappe eerste en tweede plaats. Met Bella Ria werd Jordy Duijndam reservekampioen in de klasse ZZ.