Van vrijdag 24 tot en met zaterdag 26 juni vindt het KNHS Eventingkampioenschap Paarden plaats tijdens SGW(M) Vlietland. Het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden, waarvoor meer dan 500 ruiters en menners zullen afreizen naar het schitterende watersport- en recreatiegebied Vlietland in Leidschendam.

Paardenliefhebbers kunnen dit jaar niet twee, maar drie dagen genieten van paardensport. Het KNHS Kampioenschap staat vrijdag en zaterdag op het programma, wanneer ruiters in de klassen L, M en Z paarden strijden om de titels en de medailles. Op de tweede dag rijden ook de eerste menwagens het veelzijdige evenemententerrein op voor de dressuur en vaardigheid. De marathon staat zondag op het programma, evenals het regiokampioenschap Eventing Zuid-Holland in de klassen B en L voor paarden en pony’s.

De organisatie is in handen van Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters en Koningin Emma. Op zo’n wedstrijd mag een strodorp natuurlijk niet ontbreken. Hier zijn diverse winkeltjes te vinden en bij de catering kunnen bezoekers in het bruisende centrum van de wedstrijd genieten van allerlei hapjes en drankjes.

Op vrijdag start de dressuur rond 12.00 uur. Zaterdag en zondag begint het programma om ongeveer 9.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl