Tijdens de regiokampioenschappen op het zonovergoten terrein van de Develruiters in Heerjansdam zijn gisteren de regiokampioenen gehuldigd in de verschillende dressuur- en springklassen voor de pony’s. In totaal mogen 37 dressuurcombinaties en 14 springcombinaties de regio Zuid-Holland gaan vertegenwoordigen tijdens de Hippiade op 29 augustus in Ermelo. Naast de kampioenen dressuur en springen bij de pony’s  werd het Blauw-Gele Vendel in de klasse L kampioen bij de viertallen en ‘s Gravenhof in de klasse M/Z, Hippisch Centrum Dordrecht werd kampioen bij de zestallen en de Delftse Ponyclub won het Verenigingskampioenschap.

De hoogste dagscore bij de dressuurrubrieken was voor Kim Noordijk die met Ico Van de Beekerheide in de klasse Z maar liefst 69,15% reed. In de klasse M was de hoogste score voor Sanne van der Pols die met haar pony Miss Mirracle 68,34% behaalde. Julia Otto reed met haar pony Orchid’s Megan de hoogste score in de L-rubrieken, 68,00% en Tess Does behaalde het hoogste percentage in de B-klasse met Pepijn DMV, 65,67%.

In de springrubrieken werd Denize van de Poel als kampioen gehuldigd in de klasse ZZ. Bo Notting en Sas Lauter kregen in de klasse Z de kampioenslinten en Marlotte de Man in de klasse M. In de klasse L zijn 3 kampioenen; Danique van Aardenne , Janike van Veelen en Carlijn Roepel. En ook in de klasse B hebben we 3 regiokampioenen nl.  Pollie Gaasbeek, Jolie Schaling en Anouk Ursem.

“Het was een leuke sportieve dag met mooie kampioenen,” zegt Jan de Vries, voorzitter van KNHS regio Zuid-Holland. “En we hebben met deze dressuur- en springcombinaties een zeer sterke afvaardiging tijdens de Hippiade eind augustus in Ermelo.”

Volgend weekend vindt bij De Develruiters in Heerjansdam het regiokampioenschap dressuur voor paarden plaats.

volledige uitslag 

afvaardiging Hippiade

video impressie Regiokampioenschap pony’s Heerjansdam