Rotterdam, 10 mei 2015 – Gisteren kozen TTC Zuid-Holland springtrainers Richard Kapteyn en Edwin Hoogenraat bijgestaan door KNHS Springforumlid Jeroen Heijmans 10 nieuwe springtalenten die samen met 5 springtalenten van het afgelopen seizoen het TTC Zuid-Holland Talenteam 2015 vormen. De 15 springtalenten starten deze maand al met hun intensieve trainingsprogramma.
 
De nieuwe springtalenten zijn Willemijn de Mooij met Ajendy, Dexter Biersteker met Azkaban, Jordi van Oosterhout met Wokina, Chaiyenne Huisman met Quaprice de L’ecole, Nicole Timmers met Avenue, Anna Willemse met Colorado, Karina van Bruggen met Orchid’s Tiesto, Carlijn Roepel met M&M, Sam de Koning met Oranjeshoeve’s Gino en Mariesa Ras met Cheyenne. Van het afgelopen seizoen hebben Jochem Thijssen, Jet van’t Zelfden, Megan Visser, Julia Otto, en Nick Brussee dit seizoen opnieuw een plek in het talententeam springen.Dit is het derde jaar dat het TTC Zuid-Holland een talentontwikkelingsprogramma voor springcombinaties biedt. 

Er namen bijna veertig combinaties deel aan de selectiedag. “Het was een goede dag voor ons. Niet alleen het aantal deelnemers was groter dan vorig jaar, het niveau lag over het algemeen ook hoger,” aldus Edwin Hoogenraat trainer en selecteur van het TTC Zuid-Holland en tevens KNHS bondscoach springen pony’s. “We hebben de 10 ruiters en pony’s en paarden gekozen die rijtechnisch het meeste potentie hebben en waar wij veel mogelijkheden in zien om nog betere resultaten te bereiken. Daar gaan we hard mee aan de slag. Daarnaast hebben we ook gelet op zaken als coachbaarheid en souplesse en balans. Overigens verwacht ik dat we van de combinaties die we dit jaar niet geselecteerd hebben volgend jaar zeker een aantal terug gaan zien. Voor hen kwam dit seizoen nog wat vroeg maar als ze zich nog wat verder ontwikkelen maken ze volgend jaar ook vast deel uit van het team.”De 15 springtalenten krijgen deze zomer een intensief trainingsprogramma  met praktijktrainingen maar ook theorielessen zoals mental coaching, parcoursbouwen, fitheid, voeding en omgaan met (social) media.

Tijdens het Hemelvaartweekend vindt de selectie van de dressuurtalenten voor het TTC Zuid-Holland plaats.