Vandaag werd bij RSV Reigersburgh in Waddinxveen gestreden voor het regiokampioenschap springen in de klassen B t/m M. Na een tweede plaats in het ZZ en een derde plaats in de klasse Z vorig weekend was vandaag het regiokampioenschap in de klasse M voor Nikita Cheung en Snow Flake van de Laarse Heide Z. In de klasse L was het kampioenslint voor Erica Dijkshoorn met Jägermeister. In de klasse B werd Eline Borst indoor regiokampioen springen met Golden Wastrade SB. Eline werd vorige maand met Izaryke Sb al regiokampioen dressuur in de klasse L.

Naast de kampioenslinten en een mooie deken ontvingen alle kampioenen ook de kampioens-pin en toegangskaarten voor de FEI Europese Kampioenschappen 2019, die van 19 t/m 25 augustus in Rotterdam plaatsvinden.

Nikita Cheung en Snow Flake van de Laarse Heide Z foutloos door M-parcours
Het parcours van parcoursbouwer Arthur Schoonhoven had voldoende uitdaging voor de combinaties in de klasse M vandaag. In de eerste omloop bleven alleen Nikita Cheung en Ruby van Spanje foutloos en binnen de tijd. In de tweede omloop reden naast Nikita Cheung alleen Cheryl Sjouke en Maurice van Vliet een foutloze ronde zonder tijdsoverschrijding. Een barrage was dus niet nodig, het kampioenslint was voor Nikita Cheung die de Stakkato afstammeling Snow Flake van de Laarseheide Z in beide omlopen foutloos rondstuurde. Een mooie slotdag voor de amazone uit Zundert die vorig weekend met haar tweede en derde plaats in de klassen Z en ZZ ook al afvaardigingen naar de landelijke indoorkampioenschappen verdiende. Nikita Cheung zal moeten kiezen met welk twee paarden ze start tijdens de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo. Reservekampioen in de klasse M werd Cheryl Sjouke met J. Triovador met slechts 1 strafpunt wegens tijdsoverschrijding. Ook deze combinatie mag voor Zuid-Holland rijden tijdens de landelijke indoorkampioenschappen volgende maand.

Erica Dijkshoorn en Jägermeister claimen klasse L
In de klasse L hielden in de eerste twee omlopen vijf combinaties de lei schoon. Uiteindelijk lukte het alleen Erica Dijkshoorn met Jägermeister om ook de barrage foutloos rond te komen. Samantha Mast reed een zeer snelle tijd hoorde op de laatste hindernis een balk vallen. Deze prestatie leverde haar en Jupp toch het reservekampioenschap en een startbewijs voor de landelijke indoorkampioenschappen op.

Eline Borst afgevaardigd naar landelijke kampioenschappen dressuur én springen
De klasse B werd vandaag gewonnen door Eline Borst met Golden Wastrade SB. Deze 19-jarige amazone werd afgelopen maand in Nieuwe Wetering al indoor regiokampioen dressuur in de klasse L1 en mag dus met beide paarden starten tijdens de landelijke indoorkampioenschappen.
Ook in de klasse B werd Samantha Mast reservekampioen, dit keer met Jupiter. Ook de op de derde plaats geëindigde Dominique Kokee met Harley S mag voor Zuid-Holland starten tijdens de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo.Afgevaardigden naar de landelijke indoorkampioenschappen moeten zich zo snel mogelijk inschrijven via mijnknhs.nl om hun startbewijs zeker te stellen.

“Wat een stralende laatste dag van de indoorregiokampioenschappen,” zegt Diana Dessing, bestuurslid wedstrijdzaken van de KNHS Zuid-Holland. “Een sportieve strijd met terechte kampioenen! Ook vandaag liep alles weer als een geoliede machine dankzij de organiserende vereniging RSV Reigersburgh op deze prachtige locatie. We kijken terug op een mooi indoorseizoen voor Zuid-Holland. Daarvoor wil ik alle organiserende accommodaties, onze wedstrijdcommissie en alle officials heel erg bedanken. En natuurlijk ook de deelnemers en hun grooms. Ik hoop echt dat ze met een berg medailles terugkomen uit Ermelo komende maand, ik wens iedereen in ieder geval alvast heel veel succes!.”

Bekijk de volledige uitslagen