Op Hemelvaartsdag gaat bij Hippisch Centrum Nootdorp de eerste wedstrijd in de Cross Challenge Competitie van start. De drie maneges die momenteel met de Cross Challenge actief zijn, naast Hippisch Centrum Nootdorp zijn dat Manege Filip Dros en de Rotterdamsche Manège, organiseren ieder een wedstrijd. En elke manege stelt een team samen. De teams rijden op elkaars pony’s / paarden. Na de laatste wedstrijd is bekend welk team de enorme wisselbeker wint.

De Cross Challenge wordt momenteel georganiseerd door Hippisch Centrum Nootdorp, Manege Flip Dros en de Rotterdamsche Manège. De activiteiten vinden vooral buiten plaats en ook het paardrijden is in dit geval een outdoor activiteit met obstakels. De Cross Challenge is zowel interessant voor beginners die kennis willen maken met de paardensport als voor ervaren ruiters die een nieuwe uitdaging zoeken. De maneges richten zich op deelnemers tussen de 8-16 jaar.

Deze eerste  Cross Challenge Competitie wordt op de volgende data georganiseerd:

–          30 mei (Hemelvaart) in Nootdorp bij Hippisch Centrum Nootdorp;

–          10 juni (2e Pinksterdag) in Barendrecht bij Manege Filip Dros;

–          Najaar in Rotterdam bij de Rotterdamsche Manège, datum volgt nog.

De Cross Challenge is ontstaan omdat er steeds minder jongens en voornamelijk meisjes en vrouwen gaan paardrijden. Dat terwijl paardrijden ook een hele uitdagende en spannende sport is voor jongens! In Zuid-Holland is deze paardensportdiscipline bedacht om meer jongens naar de manege te halen: de Cross Challenge. Deze tak van sport is gebaseerd op de Olympische vijfkamp en bevat naast paardrijden ook sporten als hardlopen, mountainbiken en schieten. De ervaring leert na twee jaar dat er op deze deelnemende maneges inderdaad meer jongens zijn gaan rijden. Stoere meiden mogen zich natuurlijk ook aanmelden.

De wedstrijden zijn (gratis) toegankelijk voor publiek, kom dus gerust kijken!

NB Sportaanbieders die geïnteresseerd zijn in de Cross Challenge: Kom ook kijken! Of neem contact op!