KNHS talentenplan

Het KNHS Talenten team is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de KNHS waar talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen, eventing en para-dressuur ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter.

De talententeamleden worden jaarlijks gekozen door de bondscoaches dressuur, springen en eventing in samenspraak met de KNHS. In januari wordt het KNHS Talent van het Jaar gekozen. Die titel gaat naar het teamlid dat van de bondscoaches en trainers, de pers en het publiek de meeste stemmen krijgt.

Een van de mogelijkheden om als paardensporter deel uit te gaan maken van het KNHS Talentenplan is deelnemen aan de Talentenselectiedag. Dan kun je gescout worden voor deelname aan de KNHS Nationale Beloftentrainingen, die tussen november en mei plaatsvinden. Wie mee mag doen aan de beloftentrainingen maakt vanaf 1 oktober voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan en krijgt een door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus toegekend. Met een talentenstatus kun jij je voordeel doen op school, bij een andere onderwijsinstelling en de Regionale Topsportorganisaties. De status is geldig voor een jaar.

Hoe selecteer ik me voor de KNHS Talentendag?

De deelnamenormen worden vastgesteld door het college van bondscoaches en zijn dit jaar per discipline en per niveau gecategoriseerd. Wij verwachten dat we daarmee de totale sportkolom per discipline beter in beeld brengen en het voor ruiters/amazones duidelijker wordt waar zij voor worden gescout, namelijk: talentvolle combinaties die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de jeugdkaders.

DATA

De Voorselectie vindt plaats op het NHC op woensdag 3 juli 2019

De KNHS Talentendag vindt plaats op het NHC op woensdag 4 september 2019

SCOUTEN

Zowel op de KNHS Talentendag als tijdens de Voorselectie gebeurt het trainen en beoordelen door de trainers uit het KNHS Trainersplatform in samenwerking met de KNHS bondscoaches. Zij zijn die dag aanwezig om gezamenlijk combinaties te selecteren voor de Nationale Beloftentrainingen die in de periode tussen november en mei plaatsvinden. Combinaties die voor de Nationale Beloftentrainingen geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan.

INSCHRIJVEN

De inschrijving wordt voor beide selectiedagen vanaf mei opengesteld. Ruiters/amazones kunnen zich dan opgeven via ‘Mijn KNHS’.

VOORSELECTIE VOOR DRESSUUR- EN SPRINGCOMBINATIES

Voor springcombinaties (m.u.v. de Cat. Children) en dressuurcombinaties in de klassen t/m ZZ-Zwaar geldt dat zij eerst tijdens de voorselectie geselecteerd moeten worden alvorens zij zich kunnen inschrijven voor deelname aan de KNHS Talentendag.

TALENTEN TRAININGS CENTRUM (TTC)

Het TTC Zuid-Holland stelt een wildcard beschikbaar om een leerling direct deel te laten nemen aan de KNHS Talentendag. Het TTC heeft als doel de doorstroming van de regionale basis naar de nationale KNHS-top te bevorderen.

Kijk voor meer informatie ook op de KNHS website.