Dichterbij de paardensport

De KNHS wil dichterbij de paardensporter staan. De paarden-sportbond wil toegankelijker zijn voor haar leden en heeft daarvoor het aantal commissies flink gereduceerd en een forum per discipline ingesteld. KNHS leden beslissen zo actief mee in de ontwikkelingen van de paardensport.

In elk forum zitten paardensporters die op wat voor manier dan ook actief zijn in hun tak van sport en die gemotiveerd zijn om de sport nog mooier te maken. Per discipline wordt over de sport nagedacht, worden nieuwe ideeën worden besproken en ontstaan nieuwe initiatieven. Iedere regio, mendistrict of nationale vereniging vaardigt per forum iemand af met de juiste kennis, expertise en passie voor die betreffende discipline. Deze persoon is regionaal actief en slaat een brug tussen de paardensporters, de regio en Ermelo.

In de sportfora dressuur, eventing, recreatie en springen komen de leden uit de regio’s. Voor de disciplines voltige, endurance, reining en de aangespannen sport bestaan nationale verenigingen. Voor reining start er eerst een werkgroep breedtesport als voorloper van het forum.

Iedere regio heeft een portefeuillehouder recreatiesport in het bestuur.

Foraleden Regio Zuid-Holland

Voor de Regio Zuid-Holland zijn de volgende foraleden actief:

Jolanda Leonhardt (Dressuurforum)
dressuurforum@knhszuidholland.nl

Lees waar het dressuurforum mee bezig is

Het is voor mij een uitdaging om als forumlid dressuur aan de slag te mogen gaan vanuit de regio Zuid-Holland! Al meer dan 30 jaar ben ik actief binnen de dressuursport, zowel als wedstrijdruiter, instructeur als jurylid (tm M2). Door de jaren heen hebben er veel veranderingen plaatsgevonden en de sport blijft zich ontwikkelen, heerlijk om daar over na te denken! Ik weet zeker dat er hele goede ideeën bij jullie, de leden, ruiters, wedstrijdorganisaties en juryleden bestaan om onze sport nog mooier te maken. Ik hoop dat jullie mij weten te vinden zodat ik deze voorstellen en jullie ervaringen mee kan nemen naar het dressuurforum. Laat je horen, ik ben benieuwd!

Laura van de Graaf (Springforum)
forumspringenZuidHolland@knhs.nl

Lees waar het springforum mee bezig is

“Het lijkt mij een uitdaging en bovendien heel interessant om binnen het Springforum mee te denken over de springsport in Nederland. Reglementen hebben altijd mijn interesse gehad, en vooral hoe die in de praktijk worden toegepast. De paardensport brengt veel emoties met zich mee, het contact met organisatoren en deelnemers vind ik belangrijk en dat maakt het ook boeiend. Ik luister graag naar mensen uit het veld, om zo vanuit een breder perspectief een mening over zaken te kunnen vormen. Ik verwacht dat er in het Springforum nieuwe ideeën worden besproken en spelregels worden bepaald, waarbij rekening gehouden zal worden met de belangen van verschillende niveaus, dus zowel voor basis- als voor topsport. Vanuit mijn ervaring en opgedane kennis hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de springsport en ik zet mijzelf hier graag voor in.”

Wim GrensWim Grens  (Eventingforum)
forumeventingzuidholland@knhs.nl

Lees waar het eventingforum mee bezig is

“De eventingsport doet het momenteel geweldig, maar er zijn nog veel kansen te benutten en leuke nieuwe aspecten te bedenken die goed zijn voor ruiter en paard. Dáár ga ik voor!”

Aaf Bos (Recreatieforum)

“In mijn beleving is iedereen een recreatiesporter. Iedereen is onderaan begonnen. Als je nu je wedstrijden rijdt maar ook je paard lekker uitstapt in het nabij gelegen bos ben je het alle twee. 

Allemaal vragen die ik in mijn eentje niet kan beantwoorden, waar ik in de tussentijd wel achter ben gekomen is dat we allemaal van dezelfde sport genieten. We houden van paarden en we doen dat ieder op onze eigen manier. Ik ben in mijn functie als portefeuillehouder recreatiesport wel op zoek naar jullie mening. In de regio Zuid-Holland doen we er namelijk alles aan om de paardensport in al zijn facetten goed in kaart te krijgen.”

recreatieforum@knhszuidholland.nl

Lees waar het recreatiesportforum mee bezig is

“Binnen onze regio zijn er talloze mogelijkheden om lekker buiten met je paard te genieten. Op onze recreatie-pagina vind je steeds nieuwe weetjes. Heb je zelf een tip, laat het me weten!”