KNHS kampioenschap

Voor vragen en opmerkingen : mail met ons forumlid 

Eventing

Hou jij van afwisseling en actie, dan is eventing echt iets voor jou. Een eventingwedstrijd (soms ook SGW genoemd) bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en de cross. Je kunt ook gewoon lekker meedoen aan crosslessen of oefencrossen. Wist je trouwens dat eventing samen met dressuur en springen een Olympische sport is?

Voor eventingwedstrijden heb je nogal wat ruimte nodig. Voor zo’n dichtbevolkte provincie als de Zuid-Holland doen we het als je je dit realiseert wat betreft eventingwedstrijden helemaal niet gek.

Nationaal bekend is de wedstrijd SGWM Vlietland op het recreatieterrein Vlietland bij Leidschendam. Al verschillende keren heeft de KNHS Regio Zuid-Holland daar haar kampioenschap verreden, domweg omdat het een geweldig tweedaags evenement is.

De twee nieuwkomers op wedstrijdgebied zijn de wedstrijden in Heerjansdam en Moordrecht. Met deze drie evenementen mogen we ons gelukkig prijzen; er zijn provincies die het met minder moeten doen.

Trainen

In onze regio kun je heel makkelijk aan allerlei Eventingtrainingen deelnemen. Deze trainingen zijn voornamelijk bedoeld voor beginnende eventingruiters, maar ook gevorderen kunnen hier goed terecht.
Hieronder vind je een lijst van actieve eventingtrainers. Je kunt zelf contact opnemen en je aanmelden.

Chantal Megchelenbrink en Rom Vermunt : 06-13036901.                   venmstables@hetnet.nl

Richard  ten Kate :                                         06-53131688                    richard@taxitenkate.nl

Jeanette Chardon:                                          06-13702742

Kees de Jong :                                                06-22997655                     horsefarm@online.nl

Tamara Bulham                                            06-51007054                      info@tamarabulham.com

Suzanne Seelen                                            06-83200780                     suzanneseelen@gmail.com

Je kunt ook kijken op de sites van De Zuidplasruiters en De Develruiters. Deze twee verenigingen organiseren ook trainingen en hebben een trainingsterrein.

Op de evenementenkalender van de KNHS vind je ook de oefencrossen in onze regio. Met een klein beetje oefening kun je daar al aan meedoen. Puur plezier voor paard en ruiter!

Ruiters

Onze regio kent een paar eventingruiters die ook internationaal actief zijn. De grootste bekendheid geniet wel Elaine Penn uit Voorschoten. Zij rijdt op 4*-niveau, vaak als lid van het Nederlandse team.

REGIOKAMPIOENSCHAP EVENTING ZUID-HOLLAND 2019:

Klasse B,L en M PONY'S stokmaten C,D en E  30 MEI 2019 (dressuur word verreden op woensdag 29 mei) DEVELRUITERS   HEERJANSDAM

Klasse B en L PAARDEN 16 JUNI 2019 VLIETLANDEN LEIDSCHENDAM

Klasse Z PONY'S en M/Z PAARDEN 9-11 AUGUSTUS 2019  GEESTMERAMBACHT OUDKARSPEL (worden gelijktijdig met de regio Noord-Holland verreden)

KNHS-KAMPIOENSCHAP EVENTING 4  en 5 oktober 2019 te HATTEM;

Deelnemen aan het KNHS-kampioenschap Eventing Klasse L-Paarden is alleen mogelijk als je bent geselecteerd door de regio voor het Team Zuid-Holland.

Een team bestaat uit 6 combinaties.

  1. De regiokampioen Zuid-Holland klasse L-Eventing (knhs kampioenschappen 16-06 Vlietlanden)
  2. Aangevuld met de vijf hooggeplaatste combinaties volgens de KNHS-Eventingranking, uitgaande van de stand direct ná de wedstrijd in Westdorpe, op 31/8 en 1/9.

Wanneer hier extra informatie over is, komt die zo snel mogelijk op deze site.

Voor vragen kun je bellen met ons Eventingforumlid  Wim J. Grens : 06-51078140

Alle wedstrijdinformatie vind je via de wedstrijdkalender op de site van de KNHS

Sinds een jaar heeft de KNHS discipline fora aan het werk. Wie vragen heeft of opmerkingen over eventing in het algemeen of in het bijzonder over Zuid-Holland, kan altijd met Wim Grens contact opnemen.